Το SDInstructor αποτελείται από μία ομάδα διδασκόντων, προερχόμενων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο του Νις της Σερβίας. Ο καθένας από αυτούς εξειδικεύεται σε ακαδημαϊκό επίπεδο στο τομέα της αυτοάμυνας ή και των πολεμικών τεχνών. Ακολουθούν τα βιογραφικά των διδασκόντων.

 

Ο Ιωάννης Καφενταράκης είναι διδάκτορας της σχολής Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου του Niš, εργάζεται ως Ειδικό Ερευνητικό Προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και είναι Συντονιστής στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής του ιδίου πανεπιστημίου. Έχει ειδικότητα στο ατομικό άθλημα του Τζούντο και παρουσιάζει σημαντικό συγγραφικό έργο, το οποίο έχει δημοσιευθεί σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.

 

Η Αναστασία Ποντίκα είναι διοικητική υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Παρουσιάζει σημαντικό έργο ως επικεφαλής προπονήτρια Πυγμαχίας και Kick Boxing σε αθλητικούς συλλόγους και επαγγελματικές ομάδες, ενώ συμμετέχει ενεργά σε ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις (Assistant Manager of Boxing at Olumpic στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, Head of Delegation στα Eusa Combat Sports, 2019 κ.ά.). Κατέχει διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο στο άθλημα του Kick Boxing ως μέλος της εθνικής ομάδας και στο άθλημα της πυγμαχίας (πρώτη Ελληνίδα επαγγελματίας πυγμάχος).

 

O Mirsad Nurkić είναι καθηγητής στη σχολή Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνος ακαδημαϊκών υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο του Niš.Τα μαθήματα που διδάσκει αφορούν τα μαχητικά αθλήματα, “Diagnostic Sports”, σκοποβολή και αυτοάμυνα. Το επιστημονικό συγγραφικό του έργο είναι σημαντικό και έχει δημοσιευθεί σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.

 

Ο Χαρίλαος Κουθούρης είναι καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ερευνητική του δράση εστιάζει στη μελέτη της συμπεριφοράς καταναλωτών οργανισμών Αναψυχής και Αθλητικού Τουρισμού. Είναι συγγραφέας αρκετών επιστημονικών άρθρων και δύο βιβλίων.